Θα μπορούσε να βοηθήσει ο μπαμπάς;

Γειά σας!

2.5 χρόνια θηλασμός. Εχουμε φτάσει να μην ζητάει μες τη μέρα παρά μόνο για ύπνο και όταν ξυπνάει. Κάνει από μια(σπάνια) μέχρι και 5 αφυπνίσεις. Για ότι σχετίζεται με τη φροντίδα της(πχ αλλαγή πάνας) ζητάει εμένα και δεν θέλει τον μπαμπά. Την ώρα του ύπνου ειδικά θέλει μόνο εμενα. Στις αφυπνίσεις δεν θέλει καν να πιει νερό αν δε θηλάσει πρώτα. Μια φορά δοκίμασα να μην θηλάσει. Χάδια αγκαλιές,πανω κάτω στο σαλόνι. Μια ώρα μάταια προσπαθούσα. Κατα τη διάρκεια της μέρας οι θηλασμοί παρηγοριάς έχουν αντικατασταθεί με αγκαλιές π.χ. Όταν χτυπήσει και κλαίει ηρεμεί με αγκαλιά.

Ο μπαμπάς εργάζεται πολλές ώρες εγώ εργάζομαι 7 ώρες όπου τη φροντίζει η γιαγιά. Με τη γιαγιά κοιμάται κάνοντας κούνια, αρνείται να πάνε στο κρεβάτι. Αναρωτιέμαι με αυτά τα δεδομένα αν θα μπορούσε να βοηθήσει ο μπαμπάς. Έχω εξαντληθεί. Ευχαριστώ πολύ

Ελένη

Αγαπητή Ελένη,

Συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα πορεία σας στον θηλασμό! Από αυτά που μας γράφεις, το ότι την ημέρα δέχεται και άλλους τρόπους παρηγοριάς/χαλάρωσης και ότι το βράδυ δέχεται το νερό (ακόμη και αν είναι μετά τον θηλασμό) είναι δύο πολύ ενθαρρυντικά πράγματα, αν και μπορεί να μην το βλέπεις έτσι. Φαίνεται παρόλα αυτά πως η σχέση της μικρής σου με τον μπαμπά χρειάζεται χτίσιμο.

Όταν ενισχύουμε το δεσμό μας με το παιδί μας, δεν αρκεί να είμαστε οι γονείς που παίζουμε μαζί του και περνάμε καλά κάποιες ώρες. Χρειάζεται να είμαστε και οι γονείς που φροντίζουν βασικές του ανάγκες (φαγητό, πάνα, παρηγοριά αν χτυπήσει ή νιώθει κάποια δυσφορία). Η μικρή σου φαίνεται να έχει συνδέσει κυρίως εσένα με αυτό το κομμάτι, οπότε είναι λογικό και στον ύπνο να δυσκολεύεται να αναλάβει κάποιος άλλος κομμάτια του.

Για να αντιστραφεί αυτό, θα χρειαστεί να δώσεις χώρο σε άλλους φροντιστές, κυρίως τον μπαμπά. Θα πρέπει πρώτα να χτίσει όλες τις πλευρές της σχέσης του μαζί με την μικρή σου και μετά να αναλάβει και τον ύπνο της ή κάποια κομμάτια του. Έτσι θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει και θα αποκτήσει ο μπαμπάς περισσότερη αυτοπεποίθηση στον γονεϊκό του ρόλο ώστε να αναλάβει όλο και πιο σημαντική θέση στην καθημερινότητά σας.

Συμβαίνει σε πολλές οικογένειες να υπάρχει μια τέτοια ανισότητα στην φροντίδα του παιδιού γι’αυτό το έχουμε συμπεριλάβει και στα 10 λάθη του αποθηλασμού, το δωρεάν ebook μας που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ: Τα δέκα λάθη στον αποθηλασμό.

Φιλικά,

Η ομάδα του apothilazo.gr

Θέλετε να μας στείλετε μία ερώτηση ώστε να λάβετε απάντηση από την ομάδα του apothilazo.gr; Τότε συμπληρώστε αυτή εδώ τη φόρμα: Φόρμα υποβολής ερωτήσεων.
Θέλετε να μοιραστείτε ιστορίες αποθηλασμού; Τότε συμπληρώστε αυτή τη φόρμα: Εμπειρίες αποθηλασμού.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε!