αποθηλάζω με αγάπη, αποθηλασμός με αγάπη, πώς να αποθηλάσω

Δελτίο τύπου 2022

Δελτίο τύπου

Παρουσίαση του ιστότοπου apothilazo.gr, της πρώτης ιστοσελίδας στην Ελλάδα με θέματα που σχετίζονται με τον αποθηλασμό.

        Mε αυτό το δελτίο τύπου και με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2022 που γιορτάζεται στη χώρα μας την 1-7η Νοεμβρίου, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την νέα μας ιστοσελίδα apothilazo.gr με θεματολογία σχετικά με τον αποθηλασμό. Η ιστοσελίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των γονέων και ειδικά των μητέρων σχετικά με τον αποθηλασμό, καθώς και την ενημέρωση του κοινού και επαγγελματιών υγείας ή επαγγελματιών που συνεργάζονται με οικογένειες με βρέφη και μικρά παιδιά μέσα από άρθρα, μια ενεργή ομάδα υποστήριξης στο Facebook που απαριθμεί 5.400 μέλη και σεμιναρίων και άλλων δράσεων που προσφέρονται από τις ιδρύτριές της.

        Οι ιδρύτριες της ιστοσελίδας είναι η Έρρικα Κοκκόση (μαία, σύμβουλος θηλασμού) και η Άσπα Κανδύλη (εκπαιδευτικός, σύμβουλος ύπνου και γονεϊκότητας). Γνωρίστηκαν μέσα από τις δωρεάν συναντήσεις μητέρων που προσέφερε η Έρρικα Κοκκόση σε μητέρες και νέους γονείς και αμέσως αντιλήφθηκαν το κενό στην ενημέρωση και την υποστήριξη στον αποθηλασμό βρεφών και νηπίων στη χώρα μας. Μακροχρόνια θηλάζουσες και οι δύο, με μεγάλη εμπειρία στην συμβουλευτική γονέων που επιλέγουν το θηλασμό και την ήπια γονεϊκότητα (attachment/responsive parenting), δημιούργησαν το σεμινάριο και την εθελοντική ομάδα υποστήριξης ‘Αποθηλάζω με αγάπη’. Το επόμενο πλάνο ήταν η δημιουργία της ιστοσελίδας, ενός χώρου όπου αναρτώνται άρθρα σχετικά με τις συστάσεις επιστημονικών φορέων για το θηλασμό και τον αποθηλασμό, πρακτικές συμβουλές, αληθινές ιστορίες μητέρων, ερωτήσεις προς απάντηση από την ομάδα του apothilazo.gr.

        Για να γιορτάσουμε την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2022, η οποία συμπίπτει με την Εβδομάδα Μαίας-Μαιευτή, η Έρρικα Κοκκόση θα παρουσιάσει την ομάδα ‘Αποθηλάζω με αγάπη’ και την ιστοσελίδα apothilazo.gr στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις  14:40-14:55. Η είσοδος είναι ανοιχτή στο κοινό και ελεύθερη. Μετά την παρουσίαση, η Έρρικα Κοκκόση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό και σε αντιπροσώπους του τύπου για τυχόν σχόλια και ερωτήσεις.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Έρρικα Κοκκόση, Μαιαγάπη

Email: maiagapi.errika@gmail.com

Τηλ: 6931910095

Άσπα Κανδύλη

Τηλ: 0031633087860

Email: aspa@aspakandyli.com

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μην ξεχάσετε να το μοιραστείτε!